Full rulle.....

Efter dagislämningen åkte jag & min lilla äskling till Ica Maxi för att veckohandla...men det blev tyvärr inte långvarit. Dagis ringde! Min stor älskling hade tydligen feber & var allmänt hängig. Slutförde min "shopping" & åkte tll dagis för att hämta hjärtat. Men väl hemme igen, blev hon pigg som en lärka....tror bara hon saknade sin lilla mamma! Vi hade en mysig eftermiddag här hemma i stället, med pannkakor & glass till lunch. "Är man sjuk så är man" & då får man ha det lite lyxigt.!
Eftersom att mitt stora hjärta var så pass pigg sen, (ingen feber!) tog vi en tur med min kära syster till Bauhaus(e)?. Hon behövde lite sällskap för ett vitikgt uppdrag. Kan tyvärr inte gå in på detaljer  just nu, tyvärr!

Väl hemma här igen, förberedde vi lite för kvällens gäster. Goa vänner (som har barn i samma ålder som Zoé) till oss som bor några gator från oss. "Vi" gjorde en i normala fall simpel middag till gourmetmiddag, det tackar jag kocken för! Barnen våra har busat för fullt!


Här sjungs det krokodilsången, utav Victor & Monica.

Titta Monica´s fina mage...nu är det bara 4 veckor kvar! Tjoho, nedräkningen har börjat! Är så nyfiken,
undrar så vad det blir....


Här leks det Gubben i lådan!

Det har verkligen busats här ikväll. Ena stunden är dem världens bästa kompisar & leker fint som det  i nästa sekund bråkas över en & samma leksak.....barn, barn,barn, älsakde barn! Så det kan vara.


Här tuggas det för fullt, mums vad gott med grodlår (haha). Ännu en tand till på väg.

Våra gäster gick hem för drygt en timme sedan. Estelle hjärtat sover gott, bara Zoé som är uppe här med mig & myser. Vi tittar lite på Pippi, men det är sängdags för henne.....för länge sedan egentligen. Jag börjar själv att gäspa lite här. Det dröjer nog inte länge till innan vi båda ligger & sover.

♥God natt!♥


 


God Morgon Fredag!

Då var det fredag igen. Härligt! Sitter här för mig själv & äter min havregrynsgröt (med banan i). Fast jag borde nog gå & väcka mina små älsklingar. Det är dagisdag idag. Vill inte gärna  komma försent idag också.
Ville bara säga God Morgon & jag hoppas alla  haft en riktigt God Natt sömn!
Nu till er alla..... Härlig Fredag!

♥♥♥




Dagens klänning


Kolla in denna klänning, från ASOS


Jag säger bara Wow! Klänningen är söt/ simpel & kaxig på samma gång. Det beror helt på vad man har till nertill. Leggings/ strumpbyxor/ byxor eller helt enkelt barbent (får nog bli till sommaren i så fall) & ett par snygga sandalletpumps till som tjejen har på bilden. Klockren!
 

Baka Kaka!


Zoé tycker det är så roligt att få hjälpa till när det ska bakas.
Titta så fint hon håller i vispen!

Vi har bakat kaka nu på eftermiddagen. Jätte tråkigt väder ute, så vi orkade helt enkelt inte gå bort till Ica för att köpa god fika, vad är då bättre än hemmalagad sockerkaka? Mumsigt gott. Zoé hjälpte till. Jag häller i allt som sa vara i & hon vispar, då blir det inte så mycket "bakdamm" överallt.
Fast det bästa med bakningen....enligt  Zoé är att få slicka smeten från "pinnarna" & skålen. Yummi yummi!


Mmmmmm....vad gott! "Snälla mamma, kan jag få mer?"

Under hela tiden som vi bakad sov en annan liten prinsessa gott i sin säng i sovrummet. Hade "pälsat" på henne bra så att jag kunde ha öppet fönster. Hon sover nästan bäst då. Det är ju inte lika kallt ute idag, men dock regningt. Därför har vi bara stannat inne idag & softat. Ganska skönt ibland att inte behöva stressa iväg. Eller vad tycker ni?



När jag väl hade dukat fram god fika/mellanmål åt mig & Zoé här i vardagsrummet, tittar hon lite på kakan & frågar mig om den verkligen är god. "Ja," säger jag & tittar bort en stund. När jag vänder mig om igen, har min lilla älskling lagt sig ner mot mattan & somnat. Det tog inte mer än 30 sekunder så var hon borta. Helt otroligt! Det enda som hörs här just nu är lätta andetag & suttandet på nappen. Så underbart söt hon är!


En sovandes prinsessa, helt utmattad på mattan (hahaha).
Får  ta & lägga en liten filt över henne. 

Jaha, då fick man fika själv i stället. Dröjer nog inte länge innan lilla Estelle hjärtat vaknar. Lagom tills att det är dax för gröt. Sen får jag nog börja tänka på middagen. Det blir riktig torsdags mat, soppa & pannkakor. Gott gotti gott gott. Det var på tok för länge sedan som vi ätit det här hemma. Bäst att dricka kaffet innan det kallnar (jajemensan, kaffet kom med posten idag!) Gissa om jag blev glad?!

♥♥♥


MovieNight!

Vi hade lite MovieNight här igår kväll....mysigt. Drack varm choklad med överbliven grädde (från semlorna häromdagen) i. Yummi! Jag var så upptagen med tvätten att jag nog misade halva filmen.
Tror filmen hette 21 (Blackjack). Verklighetsbaserad film. Tror nästan att jag får hyra den igen vid ett senare tillfälle.

Idag är det Zoé´s hemma från dagis dag. Givetvis vaknade min lilla prinsessa kl 07:00. *Gäsp*. jag hade verkligen inte sovit färdigt då....så hon bad snällt att få sitta lite vid tv:n, men en halvt sovandes mamma bredvid. Hon var så go mot mig. Hon lät mig faktiskt ligga där & dra. Lilla stjärnan sov gott i sin säng fram till kl 09:00! Lyxigt värre.
Nu är vi uppe & busar här i vardagsrummet. Men jag har stor saknad av kaffe....mitt är slut:( inte ofta det händer. Har dock beställt från Nespresso, men ibland kan det ta några dagar. Får helt enklet klara mig utan!

Hade tänkt gå igenom Zoé´s rum idag. Hon har sååååå mycket "små grejor" som hon smalat på sig & vi har ju som sagt en födelsedag som nalkas med födelseagskalas, kan vara nice med ett städat rum. Inte för att det hålls städat så länge, men just få lite ordning på rummet. Hade tänkt låta henne vara med när vi gör det, ska bli mycket intressant att se hur det hela artar sig.
Här kommer lite bilder från min prinsessas rum!


Detta fin dockhus fick Zoé i julklapp.  hittas hos Knoll & Tott,
likaså Hello Kitty posterna. Bara en ram som fattas.
 Fjärilarna till vänster har Lena köpt på Sia, lyckans Zoé som fick dem. Så fina så!


Bok hörnan, Zoé gillar att sitta här på sin Pippi puff & titta i böcker.
Kommer från butiken Gömstället här i Helsingborg. (Dem har tyvärr ingen hemsida!)


Söt liten kombination i fönstret på hennes rum.
Ängeln & lyktan har hon fått från mamma/ mormor
.

Bäst att vi sätter igång om vi ska bli klara någon gång. Önskar er alla en härlig dag!
Tjingeling!

♥♥♥

Sköna härliga kväll

Vad fort tiden har gått idag, hann knappt lämna Zoé på dagis förrens det var dags att gå tillbaka. Var på ett litet möte. Sen en runda inom biblioteket. Lånade böcker till min stora prinsessa. Nästan lugnast när det bara jag går & givetvis var Estelle med.  Lättare att hitta böcker då. Tog tre franska barnböcker & två på svenska. Hon förstår ju allt på franska....men vill inte riktigt prata. Men det kommer nog. Tänkte då att det kunde bara bra att läsa lite för henne på franska också!

Vi var inne på fika hos Malou & Leon i eftermiddags. Malou hade gjort goda hjärteplättar åt oss. Sååååå goda! Barnen lekte för fullt. Vi såg knappt röken av dem vilket gav oss tjejer (jag, Malou & Estelle) lite tid för "tjejsnack". Inte ofta det händer. Tack för en härlig eftermiddag!

När jag lagade middag innan somnade en liten stjärna i sin barnstol ute i köket, gulle. Hon måste ha varit så trött & jag var helt inne middagslagningen att jag inget märkte. Tokigt! Batteriet till kameran låg/ligger på laddning, så det blev ingen bild i heller!

Nu ska zoé bada....räknar med vatten överallt. Bäst att förbereda badrummet:)

♥♥♥


På språng...

Fullt upp som vanligt..är bara hemma en snabbis. Ena foten inne i lägenheten & den andra på språng. Skriver mer ikväll om våran lilla dag

♥Tjingeling!

Oh ack..

...vad trött jag är. Bara jag tänker på hur dagen varit somnar jag nästan av utmattning!
Har nu ikväll också varit iväg på Isträning, sen hem här igen, försökt lägg två inte så samarbetsvilliga prinsessor! Tror jag det, när dem varit passade utav mormor & morfar. Zoé var helt uppskruvad och stissig. Men nu äntligen sover dem båda som små söta lammungar, det gör även pappan, en utslagen hjälte skull jag nog vilja säga!  Jag ska bara fixa lite till (Alfons Åberg fasoner!), sen ska jag också krypa till kojs & Zzzzzzzzz............
Får skriva mer imorgon, bäst jag slutar innan jag börjar svamla en massa!

♥♥♥



Ps! Tror jag tappat en bit av mitt hjärnkontor någonstans mellan alla flyttningar, barnafödande & amningar att jag glömt vart jag lagt mitt slutbetyg, men jag fick en idé om att gå igenom alla papper som jag samlat på mig under de 3 senaste åren & absolut inte haft tid till att gå igenom förrens nu ikväll et voilà! Där låg dem, mina kära slutbetyg....!behöver jag säga mer? Ds!

Hovet har bekräftat!



Nu har Hovet bekräftat förlovning. Bröllop väntas till försommaren 2010!
Det blir Prins Daniel, hertig av Västergötland. Grattis till Kronprinsessan som äntligen fått sin prins!


Jäkt & stress...& lite semlor!

Det är så härlig väder ute idag, har fått mig en rejäl promenad då jag först lämnade min stora prinsessa på dagis, sen ner på stan skulle skriva in mig på ´flexibla studier i Matematik C (jippi! NOT!), som jag korkat nog reducerade på gymnasiet, anlednng  till det då & anledning till det  nu är två skilda historier. Men huvudsaken är att jag tar tag i det! Well well, skulle i alla fall ner på vägledningshuset där man träffar en vägledare blablablabl....men har ju dock under alla flyttningar i mitt liv  lyckats slarva bort mitt slutbetyg. Typiskt mig!  Fick springa bort till Stadsarkivet med lilla Stellisen som vaggaes til sömns(direktioner från Vägledaren) då jag får reda på att jag måste ta mig till min gymnasieskola för att få tag i ett slutbetyg....suck !(som om jag inte har fullt upp redan!). Fick tag i en bil, (tack snälla Pernilla!) upp på babysången, som är på tisdagar. Estelle tycker det är så kul! Snabb fika (för mig) och lunch för lill prinsessan, sen upp till min gamla skola. Yes, äntligen besitter jag mitt slutbetyg! Men nej, nu är det stängt på vägledningshuset! Just my luck!
Jag får snällt vänta tills imorgon. Sen ska här pluggas.


Mumsfilibaba!

Ska snart iväg & hämta min stora älskling på dagis. Saknar henne när hon inte är med mig & Estelle, men jag vet att hon har så mycket kul för sig när hon är på dagis. Sen tänkte jag att vi ska försöka baka egna Semlor eftersom det är fettisdagen idag. Yummi! Jag vet någon som kommer att bli glad över en god semla efter middagen ikväll (vi ska ha barnvakt) tänkte överraska mormor /mamma & morfar/pappa med det!  Vet att min käre far är knäsvag för semlor.....precis som jag själv!

Tjingeling!

♥♥♥


Spekulationer eller fakta?


Söta Victoria med sin Daniel


Då var Aftonbladett & Expressen igång med en massa skriverier ang kunglig förlovning igen
Är det äntligen dax för Kronprinsessan Victoria & Daniel att förlova sig? Eller är det bara spekulationer? Man tycker ju att det skulle stunda bröllop efter 7 år tillsammans......men man vet aldrig!
Någon som vet något?

♥♥♥

Vår eftermiddag & kväll


Estelle var en riktig mystjej när hon vaknade efter sin vila...

Zoé sov knappt en timme... blev väckt utav mormor som  kom förbi för att hämta sin bil, som hon så snällt lånade ut till oss efter  Estelles sjukhusvistelse (vanlig kontroll) idag.
Sen lagade jag en riktigt god kycklinggryta...Mums! Zoé busade mest vi middagsbordet, men till slut åt hon upp.


Bilder från kvällens middag...mest bus tycker jag.

Jag har försökt få mina små prinsessor i säng sen kl 20....men det är först nu som det är helt tyst. Att Zoé inte har velat sova förstår jag med tanke på att hon sov tidigare här ikväll, men Estelle har varit mest ledsen...inte haft hjärta låta henne ligga kvar & skrika i sängen. Tror att även hon är en liten mammagris!
Fortfarande helt tyst......

Nu tror jag nog att jag kan titta på lite film. Ska se Australia med  Nicole Kidman& Hugh Jackman....löööööv film tror jag bestämt det är. Nice!

Trevlig kväll på er allihopa!

♥♥♥


Mys med mamma & en massa Spex!


 Oss i gårkväll. Mys med mamma är det bästa som finns.....tycker Zoé!

När jag kom hem efter Ishallen igår hade jag en lite mammegris till tjej. Mysigt tycker jag allt. Eftersom lilla fröken hade sovit några timmar på eftermiddagen & missat hela Isshowen (tyvärr!), var det inte snack om att gå & lägga sig i tid inte. Det var spex på hög nivå. Hon är bara så rolig.
Men nu måste vi få ordning på våra rutiner igen....!


Dansa dansa.....


"Titta på mig mamma, jag är en stjärna!" En riktig liten teaterapa min tjej.


Som sagt ,en liten teaterapa är hon allt min stora älskling.

Just som jag skriver har en viss liten dam somnat i fåtöljen...går helt enkelt inte att få liv i henne. Here we go again!
Jaja, smällar man får ta. Det där med rutiner är ju så himla bra, men man kan aldrig planera det oplanerade.
Så just nu njuter jag av tystanden som lagt sig här hemma...Estelle sover nämligen också. Nog första gången som dem sover samtidigt (utan att det är natt)!
Ojojoj, vad ska jag nu hitta på? Städa? Börja laga mat? Titta tv? Blogga? Nej, jag ska bara sitta rakt upp & ner & bara vara!

♥Tjingeling!

Uppvisningen!


Lite bakom kulisserna bilder. Spända tjejer som blir stylade! Nice nice...


Kan ni gissa vem dem ska föreställa? Jajemensan...The Phantom of the Opera!
Deras outfit är bara så klockren!


Här har vi mitt Mama Mia gäng! Bild tagen precis innan dem skulle på isen.


Sist men inte minst...Soloåkarna! Vilka fina program tjejer!


Lite bilder från Isen....(tyvärr) de enda som blev ok!

Vilken show! Tror där finns fler som kan intyga det. Vi hade hämtat inspiration från filmens värld. Allt från Mama Mia till Aladin (Disney). Tjejerna var så nervös  (vilket man ska vara) men gjorde så bra ifrån sig. Stolt tränare är jag allt!
Ser verkligen fram emot nästa uppvisning. Har redan börjat spinna på en massa nya idéer.....hihihi....

♥♥♥


Tekniskt fel!

Ursäkta frånvaron, men j......internet har inte fungerat som det ska. Suttit i telefon med vår tele/internet operatör, via mobilen, eftersom att vi har samma koppling till telefonen. Ingen billig historia det inte.Trötta mig. Men nu funkar det igen....

+4 grader....& tråkig snöslask!


Vår trädgård just nu...stor skillnad från fredagens & lördagens snölandskap!




 

Då har graderna stigit till + ute....vilket har resulterat i snöslask överallt. Värsta jag vet. Du kan inte gå någonstans utan att du sätter fötterna i pölar....inga små pölar i heller! Därför väldigt tacksam över hela familjens investering i Sorel vinterboots. Kan varmt rekommendera dem! Hittas hos Sorel eller hos Brandos. Beror lite på vilken modell man ska ha.


Konon varma & sköna boots. Tåler snö/slask och klarar ner till -40 graders kyla!

Ser att solen tittat fram. Äta lite lunch & sen gå en härlig prommenix, innan det bär av till Ishallen för uppvisning...kommer med nya uppdateringar & bilder om uppvisningen ikväll (förhoppningsvis!)

♥♥♥

Sköna söndag!

Igår, lördag hade jag ingen möjlighet att uppdatera....vi var i stort sätt inte hemma på hela dagen och var vi hemma så var det i full gång eller så var datorn upptagen. Suck!
Men nu äntligen är jag tillbaka!


Hello Kitty PEZ. Special Edition, inget man hittar här i Sverige. Zoé var helt överlyckig må ni tro!

Jag var iväg och trändade mina isprinsessor igår, vi har ju vår lilla uppvisning idag...spännande!
Då fick jag en "liten" present med mig från Alexandra & Nathalie till Zoé....jag säger bara wow! Go PEZ!
Tack snälla ni!

Nu ska jag fixa god frukost. Ska man överraska med lite bullar från bageriet? Om jag skyndar mig iväg så hinner jag nog  tillbaka innan alla vaknar! (ja, det blev lite sent igår!)

♥So long!



 

Bus i snön!


Här är vi ute på snöäventyr . Vi hade riktigt roligt!

Vi gick in på lekplatsen som ligger på gården precis intill vår trädgård. Det var lajbans...
rutchkanan var riktigt hal, gissa om det gick undan?!


Fina snöbilder på min prinsessa.

Vi ( jag & Zoé) var ute ett bra tag & busade i snön. Riktigt skönt & uppfriskande. Inte alltför kallt, fast vi var rätt bra påpälsade. Estelle fick snällt stanna inne med pappa sin. Inte lätt att vara liten & sjuk. Fast jag tycker nog att hon verkar lite bättre. Antibiotikan biter snabbt, tur är väl det!  
Det blev god hemmalagad pizza ikväll. Mumsigt! Mindre mumsigt tyckte dock Zoé att det var. Trodde alla barn gillade pizza, men inte då!
Efter vårt lilla äventyr ute har vi bra suttit & myst i fåtöljen framför tv:n & snaskat god chokladpudding. Yummi! Vi tittade på Pippi (den riktiga filmen). Zoé bara älskar pippi.  Hon fick hela  Pippi Långstrump boxen i julklapp utav mormor & morfar. Poppis! Får önska mer Astrid Lindgren filmer nu till hennes fördelsedag, som är om exakt 2 veckor! Och det är fröken mycket väl medveten om också.....nedräkningen har börjat!


Här myser två utslagna hjältar.

Båda mina prinsessor är i säng & sover sött. Säng...sova...Zzzzzzz

♥Natti Natti♥

Tittut!






En piggar tjej efter lite Alvedon, då leks det tittut med mamma! Gullunge! Skulle verkligen kunna äta upp henne (inte bokstavligt!) men pussa & pussa & pussa......
Storasyster somnade lite efter kl 14. Fick lite välling efter lunchen (en välling fan!) då höll inte ögonenlocken uppe längre. Zzzzzz nu sött under Hello Kitty filten. Så söt så.
Tänkte gå in & kolla H&M nya Homekollektion, hört många prata om den. Nyfiken!

♥♥♥









Oh, what a night!

Nu menar jag då inte i positiv anda, tyvärr. Tycker synd om hela familjen faktiskt, men mest Estelle! Hon har vaknat flera gånger i timmen & bara skrikit. Det kan göra förbannat ont när man har ont i öronen & ligger ner. Provade nog allt i natt. Högt läge på sängen, halv sittandes i vagnen men till slut så somnade hon i mina armar, med lite välling. Lilla SkruttaMajan (som mormor brukar kalla henne!) Zoé sov inne i vår säng readn i från "start" när vi långt om länge kom till sängs igår kväll. Hon vaknade också till då & då....men mest bara för att se så att jag fanns vid hennes sida.

Nu är mina tjejer i full gång. Frukosten är nyss uppäten, lite sena på det idag, men det gör inget, det är ju inte precis så att vi ska någonstans:)



Zoé läser bok för lillasyster...


en liten nysning.....atjoo..prosit!


...sen är vi på det igen.

Zoé är en väldigt stolt storasyster, som älskar att leka/busa/mysa med sin lillasyster, men det kan också vända väldigt fort till motsatsen. Eftersom jag är minst av 4 barn, har jag upplevt samma sak....det har vi nog alla som har stora- eller småsyskon!

♥Happy Fredag!


En piggelin & en sjukling!

 
Min lilla sjukling! Sååå rosig om kinderna man kan vara. Hoppas verkligen på bättring snart...

Har haft svårt att få mina små älskligar i säng här ikväll. Zoé somande i bilen när vi var ute & körde i eftermiddags, resultatet av det är att fröken Piggelin har gjort sin entré...hon sitter i mitt knä just som jag skriver detta inlägg. Sötnos!
Lill prinsessan har precis somnat av utmattning. Stackars lilla tjejen har öroninflammation, väldigt snuvig & febrig. Inte konstigt hon har varit kinkig de senaste dagarna. Fick en akut tid hos husläkaren. Tack & lov!  Har påbörjat antibiotikan nu ikväll. Tar väl några dagar innan det lägger sig. Tycker så synd om min lilla Stellis!
Imorgon har vi dagisfri dag. Vi ska försöka komma ut i snön & busa lite, men endast om Estelle ligger nerbäddad i sin vagn & sover, vill inte gärna utsätta hennes små öron för alltför mycket kyla. Men det ska vi nog kunna fixa...annars har mina prinsessor ju två stora & mycket lediga (från skolan) kusiner (mina systerdöttrar) som kan leka med Zoé i snön eller stanna inne med en sjuk Estelle. Vad säger ni tjejer?

 
Mys med mamma framför tv:n/ datorn! Bara vi två som är vakna. Mysigt tycker min stora älskling.

Om man skulle börja tänka på refrängen.....sängen lockar väldigt mycket, med tanke på att nattsömnen inte är vad den brukar. Zoé bara himmlar med ögonen när jag säger att vi ska gå & lägga oss.....Men mamman bestämmer. Det blir sängen...sova...Zzzzzzzz

God natt allihopa!

♥♥♥


Snölandskap!


Bild tagen i morse från köksfönstret. Härligt med snö!

Tog denna bilden strax innan vi gick till dagis i morse, men jag glömde kameran i bilen efteråt, 
så jag har nyss laddat upp den. Ser härligt & orört ut!

Älskade Vårskor...


Söt Ballerinasko från Brandos. Tack för att du rättade mig goa Lena.
För mycket att tänka på....


Även dessa Ballerinaskor kommer från La Redoute. Fina detaljer!


Denna modell av Björn Borg finns även svart/vita. Gillar personligen denna färgen bättre, den är ju så vårig!
Hittas hos Brandos

Jag ser det snöar....

Glömde tyvärr kameran i bilen, hade gärna laddat in lite bilder från vinterlandskapet här utanför vår dörr. Stora snöflingor dalar ner & lägger sig vit på marken. Kan tänka att det blir mycket pulkaåkning på dagis idag. Zoé kommer att vara glad, sen hade jag tänkt att ta ut båda mina små troll i snön, efter hämtning idag.

Såg senast häromdagen, ett säkert vårtecken här i vår trädgård., snödropparna har börjat titta upp.....men blir som varje vår (sen vinter) lite förvirrad för då kommer alltid kylan & snön! Fast nu tycker jag det är mysigt när det blir ett härligt snötäcke där ute.
Nu ska här röjas lite, konstigt att det alltid blir stökigt fort här hemma.

♥♥♥

Tradera!

Nu äntligen har jag blivit klar med Tradera. Gå gärna in och kolla "mina" auktioner, buda om intresse finns!


Nu tänkte jag krypa till sängs. Är så trött. Hoppas på en uppvärmd säng, för jag är såååå frusen.
God natt allihopa!♥


En mycket bra dag!

Efter god men myckt simpel middag här ikväll har jag nu badat mina små tjejer. Zoé älskar att bada & Estelle plaskar & skrattar hela tiden. Skönt att båda kan bada samtidigt nu eftersom Estelle sitter helt själv . Men man får passa hela tiden. Badet har ju en tendens att bli lagom mycket halt.....

Annars har dagen gått i ett...som vanligt. Lämnade som sagt zoé lite senare idag för jag hade lite viktiga ärenden. Hon var tydligen helt bestört över att jag inte kom för att hämta henne innan mellanmålet (som jag brukar). Hon vägrade gå in från pulkabacken. "Mina mamma kommer snart, jag väntar här!" Bestämd som lilla damen är också. Kan tänka att det krävdes stor övertalan!
Gissa om hon var glad när jag kom för att hämta henne, men också en mycket trött tjej. Blev ingen lång runda på stan inte. Bara det nödvändigaste blev gjort. Inhandlade nya strumpor på Twilfit. Bara älskar deras egena sockor utan resår (one size!)



I stort så har det varit En mycket bra dag! Nu ska jag försöka lägga in mina auktioner på Tradera. Av någon anledning blir jag alltid avbruten varje gång...förstår inte det! Men först ska här nattas små badtroll!

♥♥♥


Härliga Onsdag!


Två mycket morgonpigga tjejer! Med en massa bus på G....


....mera bus!

Som det har busats här på morgonen. Ska lämna Zoé lite senare idag på dagis, just därför har vi kunnat slappa lite, men jag ser att tiden tickar på för fullt. Ska vara på dagis kl 11 & jag är int ens färdig ännu....hjälp! Så går det när man går & drar. Men oj vad mysigt det är.

Stor sol ute & lite snö men hjälp vad kallt. Tittade på vår termometer, den visade -10 grader. Det blir verkligen till att pälsa på sig ordentligt. Långkalsonger blir det definitivt, mössa, vantar & varma jackan & likaså för min prinsessor.
Nu kallar duschen...

♥♥

Ursäkta min frånvaro!

Ojojoj, vilken dag, har knappt varit hemma på hela dagen. När jag väl varit hemma har det gått i ett. Har inte ens hunnit göra ett enda inlägg. Nu så kan jag pusta ut lite.
Har en liten gosig Estelle bredvid mig här. Vill ha mammas uppmärksamhet hela tiden. Mysigt!
Zoé har precis stupat....i säng. Hon har varit ute & åkte en massa  pulka på dagis idag, så hon var helt slut redan när jag hämtade henne. Hon har längtat efter att få komma i säng. Inga protester när vi satte på pj eller när tandborsten väl åkte fram. Önskar det var så varje kväll.

Håller på att lägga ut objekt som ska säljas på tradera.com. Men det är dock inte klart ännu. Ha lite tålamod, så får ni gå in och titta på det sen. Säger till när!

Önskar er en riktigt skön tisdagskväll!

♥♥♥

Ps! Lovar fler & roligare inlägg imorgon Ds!


Kusinbesök!


Söta kuseliner! Gabriella, Zoé & Alexandra. Zoé njöt riktigt utav all uppmärksamhet 
hon fick av sina stora kusiner.


Här gosas det med Lena.


Estelle är så lycklig, hon har nämligen fått tag i Zoé´s snuttekanin.
Förbjudet i vanliga fall, men Zoé har inte upptäckt det....

Först kom Lena förbi med go fika till oss. Semlor:....mums, j´adore!
Kort stund efter kom mina underbara & vackra systerdöttrar, Zoé´s kusiner Alexandra & Gabriella.  Vilken mysig eftermiddag vi hade. Massa lek, bus & tjejsnack. Eftersom Alex & Bella (deras smeknamn sen dem var små) har sportlov denna veckan hoppas vi verkligen kunna se mer av dem, då det är mycket aktiviter & skola i vanliga fall! 

Nu ska jag här stoppas små tjejer i säng. Hoppas på smidighet....pj, välling, borsta tänder & toalettbesök på ett kick, drömma kan man ju alltid. 
Trevlig kväll allihopa! 

God Morgon Vinterland!


Bild tagen från köksfönstret. Tror ni på lite pulkaåkning för min små tjejer?

Gissa om jag belv paff när jag var upp & lagade välling åt Estelle i natt & trädgården var helt vit. Hej mitt vinterland säger jag bara. Nu är kl närmare nio (vi har precis vaknat! Jippi!) & snön ligger fortfarnade vit & fin därute. Alltså det är ju inga drivor av snö, men ett tunt fint lager. Lagom mycket  (tror jag) för att jag ska kunna dra runt mina prinsessor i pulka i trädgården. Zoé kommer att bli riktigt glad. Hon älskar att åka pulka. "Mer mamma, mer!"

Idag är vi hemma från dagis. Ska försöka hålla mig till bestämda dagar vilket innebär att Zoé kommer att vara hemma på måndagar. Rätt skönt att inte behöva stressa iväg en måndagsmorgon.
Eftersom hjärtat mitt sov 2 timmars middag igår, (blev nog sent hos mormor & morfar!),  var det svårt att få henne i säng igår. Men vid nio tiden var jag så trött så jag gjorde henne i ordning för sängen. Vet ej när hon somnade egentligen, men jag sov nog efter bara 5min!
 Har dock varit uppe & sprungit 3 ggr i natt. Två * toalettbesök (Zoé) sen vaknade Estelle (på tok för) tidigt & ville ha välling. Känner mig lite mer utvilad än vanligt eftersom att jag somnade tidigt igårkväll!

Nu ska här ätas frukost, sen ut & busa.

Ha en riktigt skön måndag Allihopa!

Tulpaner







Härligt med tulpaner! Har en bukett i (nästan ) varje rum. Favorit blomma. Ger definitivt mer liv.
Min önskan är att ha nya fräscha buketter varje vecka. Möjligt mån tro? Ska bara få tummarna loss till att komma iväg & fixa det. Har en mycket trevlig blomsterhandel runt hörnan här  vi bor. Köpt många utav mina orkidéer där. Mycket trevlig familj som har butiken & så måna om sina kunder. Uppskattar verkligen det!
På tal om orkidéer, dax att ge dem vatten.

So long! ♥

Mina prinsessor!

Har nyligen kommit hem från Isträningen. Helt tyst i huset. Håller på att längta ihjäl mig efter mina små tjejer! Visst har det varit en lugn & skön natt utan att någon har väckt mig/oss....men nu vill jag bara hålla om mina prinsessor & gosa med dem. Sist jag pratade med mamma satt dem allihopa & åt lunch, för en timme sedan, men kom hem nu!. Så snart så...Nu hänger någon på låset. Jippi!!!

Två sovandes prinsessor. Får helt enkelt hålla mig tills att dem har vaknat. Vilka sötnosar!

♥♥♥


Söndag!

Vi hade en barnfrikväll & natt, jag & mannen. Hade bokat in mamma & pappa sen långt tillbaka. Zoé var överlycklig för att spendera tid med mormor & morfar, ja Estelle också. Hon är alltid en go & glad tjeje ändå.
Jag hade fixat hem god sushi & vi åt på vardagrumsgolvet under en himmel.....(nu blev ni nog nyfikna!)....  & en massa  kuddar & levande ljus överallt.. Det hela avnjöts med en ritkgt kall & god champagne.Tittade på The Bucketlist! Mycket bra film!  
Hoppas att ni andra också haft en härlig Alla hjärtand dag!

Nu så bär det av till Ishallen. Har en extra träning idag, då vi ska ha vår lilla uppvisning nästa söndag. Ska bli riktigt kul & tjejerna ser fram emot det. Skynda skynda. Min chaufför är snart här.
Önskar er alla en riktigt skön söndag! ♥

Hjärtedag!



Happy Valentine´s Day Allihopa!
Nu ska jag överraska min sovande familj med härligt god & kärleksfull frukost!
♥♥♥

Nu ska här...

...mysas! Våra middagsgäster har nyligen gått hem. Alla lika trött. Vem är inte det en fredag kväll efter en lång arbetsvecka. Vi åt god taccos med gott rött vin. Vi hade både tårta & ost till efterrätt. Mums...vilken blandning. Vissa utav oss gillar sött andra salt. Då får man helt ekelt kompromissa. Alla blev nöjda. Estelle sover sen en drygt timme tillbaka & Zoé njuter vällning just som jag skriver. När här blir tyst...snart. Ska vi bara mysa framför tv:n. Ja, just. Tömma tvättmaskinen först. Nödvändigt ont! Hahah.

Önskar er alla en riktigt härlig kväll!

God natt♥

Mys Fredag!


Här njuter Estelle av god flaska i vagen...tog inte lång stund innan hon somnade

Blev stressigt när jag skulle hämta Zoé på dagis. Städningen tog för lång tid. Jag skulle både duscha & äta, så även Estelle. Men det fick bli en flaska för lill stumpan på vägen till dagis.
Zoé var ute på gården & lekte med sina kompisar när jag kom. Sen gick vi ner på stan för att möta upp mina konståkningstjejer Nathalie & Alexandra. Söta systrar. Vi fikade på Espresso house nere i Norra Hamnen. utmärkt ställe & sitta på när solen skiner. Hur mysigt som helst. Zoé var jätte glad för att få roligt sällskap med på fikan. Estelle sjöng som en lärka hela tiden.


Här spelas Hello Kitty memo med Alexandra


Söta Nathalie. Tog bra hand om Estelle. Märks att tjejerna gillar barn. Vilket tålamod!

Vi gick en runda på stan efter. Jag hittade fina Alla hjärtans dag presenter till mina prinsessor. Tänker inte avslöja mer än att Hello Kitty är inblandad! Ovanligt va?!

Tack för mysig fika idag tjejer & vi syns på träningen imorgon!

♥♥♥

Städning....Jippi!


Mätt & belåten prinsessa!

Lämnat min stora prinsessa på dagis....kallt som bara den ute. Men eftersom solen skiner är det helt ok. Sen en snabbvisit hos en förkyld syster Madde  & en busBianca som blev överlycklig att se Estelle! .Sne en frisk prommenad hem igen.
 Nu har Estelle precis klämt en stor skål gröt. Yummi! En matglad tjej. Tur det.
Dammsugaren & alla städprodukter har nu åkt fram.....pust & stön. Inte alls upplagd för städning, men med lite musik & högklackade skor hjälper det kanske?! Hahaha...skulle varit en syn för grannarna rakt över gatan. Om det inte har pratats här i kvarteret tidigare, lär det säkerligen göras nu;)


Tar det säkra för det osäkra....nice outfit va? Ni skrattar väl inte nu?
Musiken har kommit på, lyssnar på Eartha Kitt "C´est si bon" bara älskar den låten. Estelle bara sitter & skrattar...


Bilden talar för sig själv!

God Morgon Fredag!

Ja, så var det  fredag. Skönt med helg. Denna helgen är ju också lite hjärtligt speciell. Alla hjärtans dag!
Barnen är piggga & vakna här. Ska snart gå iväg till dagis. Hade gjort nästan vad som helst för att ha bilen idag. Jag är såååå frusen & det är ca minus fem grader ute. Brrrrrr....Men vi får klä på oss riktigt varmt och  halvspringa till dagis så jag får upp pulsen & blir riktigt varm.
Trevlig fredag!

Tjingeling!

♥♥♥

Pappelina matta


Viggo Star


Ser gärna att denna matta finns i vår hall inom kort. Önskar det så i alla fall!
Vad tycks?

Bus på hemmaplan

Blev aldrig att vi kom iväg till dagis idag. Har varit hemma hela dagen & busat i stället. Först fick vi lunch besök. Det var Lena som kom förbi. Lyxade till det med en god päronglass till desert....mums! Gissa vem som mer gillade det?
Estelle! Hon var helt lyrisk. Sött & Gott


Gott gotti gott gott....Tror bestämt att Lena är poppis nu
eftersom att hon höll i glassen. Lyckans ost!

Strax efter två kom Jessica med barnen Isabelle & Matilda. Vi hade en mysig fika & lek stund. Isabelle & Zoé är ungefär jämngamla & leker jätte fint ihop. Matilda & Estelle gjorde varandra sällskap på golvet i leksakshavet. Eftersom våra stora prinsessor lekte så tyst & fint inne på Zoé´s rum fanns där mycket tid över för oss mammor att "skvallra"  & softa lite. Tack för en härlig eftermiddag Jess, Isabelle & Matilda!

 
Isabelle med kameran i högsta hugg! Framtida fotograf?


Här fick vi med hela gänget. Söta prinsessor allihopa!


Mamma Jessica & sötis Matilda


En rätt så nyvaken & mycket glad Estelle i armarna på mamman sin!

Nu ska här lagas mat. Unsbakad lax med ris, god sås & sallad. Magen kurrar, så hungrig!
Bäst jag skyndar mig.

♥♥♥




Tänkvärt!




Det är att göra en god gärning utan att tänka på att det är en god gärning.
                                                                                                     Källa: Nalle Puh

♥♥♥

Upp & hoppa!

Nu ska jag väcka två sömntutor! Vill inte gärna kmma försent idag (till dagis) också. Skulle bara vara tredje dagen i rad i så fall. Det komiska är att det brukar flyta på bra här på morgonen, tills vi kommer till påklädningen. Ajajaj, vad det kan ta tid & hur mycket (tyvärr) tjafs det kan bli. Någon som känner igen det?

Får skriva mer när vi (jag & Estelle) kommit hem från dagislämningen igen.
Ha en bra Torsdag!

♥♥♥


Dagens Pumps!



J´adore! Får gärna pryda mina fötter nu i vår.



Hittas hos Brandos

Bus med Moster!


Två busiga tjejer & en moster



Gissa om Zoé blev glad över att det var Moster Mia som hämtade  på dagis igår.
Sen blev god  fika när vi alla var på plats här hemma. Samt en massa bus. Klart att det ska spexas när man får besök.



Tittut!


Brottning? Nej! Mys med moster.

Kom snart tillbaka Moster Mia....hälsar Zoè!

♥♥♥


Lattemamma!

Hade lite problem med datorn i morse. Ville inte som jag ville, därav inga uppdateringar. Men nu så är jag igång igen. Vågar man säga att man varit en riktig lattemamma idag.....kan höra buuuuandet ända hit! (hihihi). Eftersom jag inte fikat på ett tag nu kände jag att jag var tvungen att ta igen lite förlorad fikatid....2*fik idag på två olika ställen & jag väntar på en fikasugen syster som snart kommr hit,  hon ska först hämta Zoé från dagis (mega lyx det!) Tack kära syster!
Glömde som vanligt kameran hemma idag, hade gärna visat lite bilder från dagens happenings, men jag lär mig nog snart. Förhoppningsvis;)

Nu kommer det någon i trappan...gissa vem?

♥♥♥


Ajabaja kids!


Kolla in den söta Vårnyhet  från Mini a Ture!


Söt blus av märket Aya Naya.


Linne med justerbara axelband av märket  KraghRosenberg
Hur fint som helst. Kan se detta linne på en solbränd Zoé till sommar!

Alla plagg hittas hos Ajabajakids




Trötter...


En riktigt trötter tjej!

Vilka trötta tjejer jag har haft här idag. Bilden ovan är tagen precis när vi kommit hem från dagis. Javisst, Zoé somnade i vagnen på väg hem, typiskt! Gissa om jag har en vaken tjej nu? JA!
Fick egentligen tid över för lite annat pysslande istället (när Zoé sov). Lagade middag (förberedde) städat (som varje dag!) och lite men bara lite tid framför datorn, hade en liten Estelle springandes efter mig i gåstolen vart jag än gick. Hon är för rolig nu när hon har fått kläm på det, det går undan må ni tro.


Mycket spring i dessa små ben!

Nu ikväll har jag varit iväg och tränat tjejerna i ishallen. Flöt på bra den timmen. Mycket träning nu inför "Isshowen" som kommer snart. Dem är så duktiga. Kommer definitvt att uppdatera bilder från Isshowen sen.

Nä, nu ska jag natta min små prinsessor och därefter softa framför tv:n.

God natt alla kära läsare!

Babysång!

Nyss hemkomna från Babysången. Har en sovandes prinsessa i vagnen som står i hallen. Helt utmattade måste hon varit..  Men gissa om det var poppis? Andra barn i samma ålder att spana på, massa sång & musik. Estelle var verkligen i sitt esse. Märks att hon trivdes. Blev liten fika på det och en rask prommenad hem igen. Håller på att förbereda lite lunch till mig själv och bara hoppas att min lilla stjärna hinner vakna till & äta innan vi ska hämta Zoé på dagis. Massa movements idag. Skoj!

♥♥♥


Tyst i huset....



God Morgon!

Tillbaka hemma igen efter lämning på dagis. Estelle somnade i vagnen på vägen hem, så det är helt tyst i huset. Hör inte till vanligheterna. Jag ska därför passa på att kika i nya Elle Interiör som kom igår. Få nya tips & idéer, älskar att ha nya projekt på gång här hemma. Hallen är så gott som klar. Väntar bara på en "hall" bänk som ska komma från Blå Elefant   här i dagarna. Blev tipsad ang denna bänk & site av Lena. Tack vännen! 
Lovar då att ni äntligen ska få se bilder  på den nyrenoverade hallen!

Visst är den fin!? Kommer att passa perfekt i hallen.
Liten, smidig & perfekt för prinsessorna att sitta på för på/avklädning, ja för oss stora också:)


Nu ska jag lägga på ett kol. Ska vara på babysång om en timme och jag har tusen grejor (som vanligt) som jag hade tänkt att ta i tu med innan vi ska gå.

♥♥♥


Playdate!


Här har vi två busungar som har svårt att sitta stilla och få med på bild!
Men det varkar som om jag var snabbare....


 

Strax efter frukost idag fick vi lite besök här hemma. Monica & Vitctor som bor någon gata ifrån oss tittade förbi. Victor är 2 dagar äldre än Zoé. Vi träffades på BB, så våra kidz har varit kompisar sen dem låg i varsin balja på sjukhuset, ja givetvis vi mammor & pappor också! Underbara kompisar!
Det har lekts, busats, sjungits & stojats! Full rulle med andra ord. En lyckad playdate. Vi hann med både brunch & lunch och lite till. En jätte mysig dag! Ser fram emot när lilla/lille bebisen kommit ut, (japp där ligger en liten bebis i Monicas mage som förväntas komma ut om ca 6 veckor).  Då kan vi ha fler härliga lekdagar som dagens.
Tack för idag Monica & Vics!


Monica med bebis i magen. Riktigt lyser om henne!

Nu ska jag försöka stoppa min prinsessa (Zoé) i säng. Ja, jag vet att klockan är mycket. Men så går det när man somnar i bilen kl 17 och sover en timme eller två. Det var helt enkelt omöjligt att väcka henne. Fröken piggelin har gjort sin entré ikväll också.
En flaska välling, bappe & jaccot (snutte kaninen) så ska det nog gå.
Sen ska jag själv också hoppa i säng, hur trött som helst!

God Natt!

♥♥♥

Kaffe, tack!

God morgon på er allihopa!

Sitter här med en god kaffe i ena handen & datorn har andra handen. Inte helt lätt. Men vad skulle jag göra utan mitt morgon kaffe. Har blivit heligt för mig. Luktar gott i hela lägenheten utav "nybryggt" kaffe. Om det nu kan göra det när man har en espressomaskin?!
Tjejerna  mina är på strålande humör. Likaså jag. Blev bara väckt en gång i natt. Kors i taket! Halleluja! Vågar man  hoppas på bättre sömn nu?

Lite bilder från helgen kommer här!


Här tror jag besämt att  storasyster varit i farten..


....dock ej poppis med mössa...


....mission "ta av mössan" completed!

Här kommer bilden som ni säkerligen väntat på...


Tre utav mina favorit klänningar, haft olik tema från år till år i mina tävlingsprogram.Tänker nu sälja en del av alla mina klänningar & träningskläder. Har ju  inte precis någon nytta utav dem längre. Tänker spara några utav favoriterna, kan ju bli favorit i repris för mina prinsessor, vem vet....framtida isprinsessor?!

Nu ska här vikas tvätt. Alltid lika roande;)
Trevlig måndag på er!

♥♥♥

Fröken Piggelin!

Vilken liten busunge min prinsessa är. En riktig piggelin som absolut inte skulle sova ikväll. Hon har nog provat alla Alfons Åberg trick med oss. Alltifrån toalettbesök (vilket jag inte säger nej till, man vet ju aldrig) till spöken i garderoben. Hon är så rolig. Skrattar bara jag tänker på det...sover gör hon sen en liten stund tillbaka. Hoppas på sovmorgon imorgon då vi inte har dagis på måndagar. Drömma kan man ju alltid göra *ler*

Jag & Zoé dansade oss igenom hela Melodifestivalen igår. Estelle satt på golvet och skrattade så hon fick hicka. Härligt! Blev dock lite sent för tjejerna...men det har dem tagit igen idag. Zoé tog en liten siest (vilket inte händer ofta) antagligen därför som fröken piggelin gjorde sin entré.

Dagen har varit lugn & skön. Ett kort välabesök (shopping is my friend...hahaha). Varit förbi mamma & pappa, utan min prinsessor. Hör verkligen inte till vanligheterna. Skulle leta fram mina gamla konståkningsdräkter. Fann vad jag sökte! Goa tider det. Tog en massa bilder, men eftersom jag ej sitter vid min egen dator, kommer bilderna först imorgon. Ni kommer att få er ett gott skratt.  Det sägs ju att ett gott skratt förlänger LIVET!

Natti Natti på er!

♥♥♥


God Morgon söndag!

Fick allt lite sovmorgon idag, riktigt skönt faktiskt! Känner mig mer utvilad än på länge. Nu ska här tändas ljus & ätas god söndagsfrukost!
Tyckte jag skymtade solen där ute, så en liten prommnix är kankse inte helt fel.


Här ser ni gårdagens "vinnare" som går vidare till globen. Grattis EMILIA & Alcazar!

Blev aldrig några uppdaterngar igår....hade alltför mycket att stå i. Vill bara säga några ord angående Melodifestivalen. Tyckte nog generellt att låtarna var ok. Ha dock lite svårt (alltid haft!) för Caroline af Ugglas (mycket lustig människa) men hon framförde faktiskt den låten kanon bra. När Alcazar gör comeback på en melodifestival, självklart kammar det hem poäng hos svenskarna. Deras låt var helt ok....och en sak till, välkommen tillbaka 80-talet;) hahahah.

Nu ska här mysas med tjejerna!

♥♥♥

Isprinsessorna

Nu ska jag iväg och träna tjejerna på is. Hinner inte skriva så mycket mer just nu. Kommer med uppdateringar senare!
Ha en super skön lördag!

♥♥♥

Härliga fredag!


Här leker mina prinsessor fint ihop, bild tagen imorse

Vi i vår lilla familj älskar fredagar. Zoé har varit hemma ifrån dagis idag. Vi har mestadels myst...men det blev  en obligatorisk städning, då dammråtterna tittade fram extra mycket! Förstår inte det;)?!
Dagen har flytit på bra. Tog en tur till Ica Maxi då Zoé sov en sväng (somnade kl 15:00!) Mormor kom förbi och då passade jag & Estelle på att åka och handla. Nästan inget folk...skönt! Konstigt dock för att vara en fredag.
Sen har vi haft middagsbesök ikväll. Malou & Leon kom förbi. Gissa om barnen har lekt? Massor!  Vi har haft så roligt. Så kul att se hur  fint dem leker ihop. 


Världens mysigaste!

 
Leon & Zoé in action!

 
Min lilla stjärna Estelle lekte mest själv, men mycket intresserad
 om vad som hände runt omkring.


Tack för de fina tulpaneran Malou!



Estelle somnade tidigt...men nattugglan Zoé har precis slockant. Inte konstigt med tanke på att hon sovit några timmar i eftermiddag.
Ska blogga lite till sen är det dags att krypa ner i sängen...*gäsp* så trött man kan vara då!

♥♥♥


Icecream....


Peacannöt är min absoluta favouritsamk hos Carte D´or!


for you scream we all scream for Icecream!
Har nu suttit och njutit go glass under tiden jag bloggat. När det kommer till glass finns det inget stopp på/i mig!
I´m lovin it!

Idag har jag varit mindre duktigt på att uppdater min blogg, men jag har min skäl och dem kommer här

1.) Ok erkänner att jag snooza min telefon imorse ( får helt enkelt skylla mig själv! )My bad! 7:15
2.) Hade inte förberett några kläder till någon utav oss eller väskor! 7:30
3.) En liten tjej som motsatte sig mitt val av vanliga kläder samt ytterkläder. 7:45
4.) Brände min gröt! Attans också, bara att börja om från början! 7:55
5.) Yterklädspåklädning (långt roligt ord) fast inte alls lika kul just då. Två arga & ledsna prinsessor en väldig stressad mamma! 8:15
5.) Byte av B-blöja. Av med alla yterklädr/kläder, bara att börja om från början. Jippi! Not! 8:25
6.) Dagislämning, en stor prinsessa som absolut inte vill att mamma ska gå (aldrig någonsin hänt förut, inte ens under inskolningen som var för snart 2 år sedan!) 8:40

Lägg märke till att jag ska vara på ett möte kl 09:00 på andra sidan stan och ska först lämna Estelle hos Lena. Som sagt hann dock ej under morgonen att skriva i min blogg...tyvärr!
Här kommer mera....

7.) Lämnar över en sovandes prinsessa (Estelle) till Lena. 8:50
8.) Jag klarade det till mötet på 10 min! yes!
9.) Tillbaka hem till Lena. För att hämta upp min prinsessa. Stannade på lunch. Mycket viktigt! Härligt god sådan också! Stannade mellan 10:45-13:00
10.) Snabbt hem, tömma tvättmaskinerna (tvättid idag av alla dagar!) 13:15
11:) Hämtning dagis. 13:30
12.) Fika hos Mormor (min kära mamma) som hade huset fullt av kusiner till mina prinsessor. Kul ,men en massa kusintjafs . 14:00
13.) Iväg till tandläkaren med Zoé. 16:00 (milsavstånd mellan parkering & tandläkare, två tunga sovandes barn) Tur Lena var med som bärhjälp! Tack!
14.) 10 min tandläkarbesök. Sen traska tillbaka till bilen, några "mil" senare framme;)
15.) Hemma! Men oj....tömma tvättmaskinerna igen! Pust & stön! 16:30
16.) Ja, nu är vi hemma...på riktigt! Bara städa upp all röra som jag då lämnade här hemma i morse ( lyssan noga alla, hör inte till vanligheterna att JAG stökar ner här på morgonen!)
17.) Gnäll, gråt, skratt & bus under tiden jag fixar Estelles säng, lagar mat, stryker, diskar & städar ( där har vi den där simultanförmågan igen....hahaha!) 18:00
18.) Middagen serverad!
19.) Disk, telfonen ringer, byte av kläder till Pj. Välling, mys, tandborstning av tänder &bokläsning

Ojojoj att jag fortfarnde står upp...

20.) Stora prinsessan i säng 19:30. Lilla prinsessan i säng 20:00
21.) Mer telefon (yes, gillar att babbla!)
22.) Tömma torkrummet på all tvätt. 20:30
23.) Datorn igång. Mer telefon (någon ringer MIG!)
24.) Äntligen kan jag rikta all min uppmärksamhet åt  min kära blogg! 22:00


Zoé ockuperar en utav madrasserna till sängarna & tittar på tv


Prinsessan Bus (Estelle) har fått tag i sin jacka & mumsar på den samtidigt som hon rusar runt i gåstolen).

Nu kan jag pusta ut. Vilken dag. Blir helt uppjagad när jag tänker på hur min dag varit. Så just därför ska vi ha en hemma mys stressfridag! Jag & tjejerna! Härligt!
Nu kallar sängen på mig. Kan knappt hålla ögonen öppna. Nu säger jag God Natt till er alla.

♥♥♥


Äntligen! Sängen är på plats.

Så, då var den "nya" spjälsängen på plats. Men oj, vad stor den var, hade jag helt glömt eller så var den "lilla" bara så pytteliten. Men det är skönt för Estelle att hon har större yta att sova på, med tanke på att hon börjat röra sig mer i sömnen.
Blev tyvärr inget nytt påslakanset under shoppingrundan igår, så jag letade fram detta jätte söta rosablommiga påslakanet som Zoé också sovit i. Hittas hos  BingBång. 

 
Before & After bilder. Tror lillprinsessan kommer trivas bra i sin nya säng.
 Än så läng har hon inte vaknat....

Tjingeling!

♥♥♥









Lekfullt!

Vilken eftermiddag! Massa fika, bus & stoj. Jag vet  3 barn som sover gott i natt. Jajemensan, Leon, Bianca & Zoé!
Jag vet av erfarenhet att det alltid är bus på gång när Bianca & Zoé leker i hop, men kanske en smula lugnare idag, tack vara Leon som höll ställningarna. Tack Leon! Men visst, sen stoppr det inte tjejerna från att  hitta på hyss ändå....gömma grejor är deras ny påhitt. Kan inte hitta min tandborste och jag vet att den fanns där i morse. Frågar man Zoé så skyller hon på Bianca, såhär: " Mamma, det vara faktiskt Biancabus som gömt den" och tittar under lugg! Goa busiga unge! Kan man bli arg då? svar Nej! Den kommer väl fram förr eller senare.

 
Här har vi Malou & Leon (världens mysigaste grannar & vänner)


 
Systeryster & Biancabus (en mycket busig tjej därav Biancabus).
får nog ta och slänga ut tulpanerna snart...måste bara köpa nya först (vill säga om jag hinner!)

 
Bus kusinerna & En stollig Zoé som "stylar" i en på tok för liten väst och solbrillor. Vilken stjärna!

 
 Estelle var väldigt nyfiken på korgen med leksaker i:). Mini stjärnan & hennes mamma (moi!)..

En mycket lekfull och lyckad eftermiddag!

♥♥♥

Bra köp!


Blev en söt vit korg att förvara Estelle´s leksaker i. Ökar i antal nu.
Gillar IKEA´s barnskedar. Maskindisktåliga!

Häftiga servetter....redan vikta.Hur bra är inte det då?! Kanon!
Värmeljus, alltid bra att ha hemma, då jag tänder ljus nästan varje kväll. 100% mysfaktor!
krokar till hallen...fick ej plats på bild, visar när det väl är på plats i stället. Vit "bräda" med grova smidekrokar på. Lite antik stil. Me like mucho!


Riktigt nöjd med dagens inköp på IKEA. Avslutningsvis tog jag en tur inom Väla shoppingcentrum, men det var mest bara för fikans skull på Robert´s. Det blev en god latte och en mega stor kanelbulle. Välbehövt! Estelle var som ett ljus....hon sov sig igenom hela shoppingen (nästan).

♥♥♥

Havregrynsgröt

God Morgon Onsdag!

Sitter och skriver samtidigt som jag trycker i mig havregrynsgröten...Behöver definitivt en kaffe på detta för att vakna till. Zoé dricker välling i soffan och tittar lite på barnkanalen. Hon vill helst vara ifred på morgonen när hon vaknat. Som jag!
Estelle har brett ut sig rejält i sängen efter att vi alla gått upp. Hon sover  alltid som bäst på morgonen. Synd bara om jag måste väcka henne. Bäst att lägga på ett litet kol....vill inte gärna komma försent till samlingen på dagis. Hör något inne ifrån sovrummet, tror faktiskt att min lilla Stellis har vaknat. In och mysa lite.

♥♥♥

Barnvakt

Har haft barnvakt ikväll då jag varit iväg och tränat "mina isprinsessor", som jag gör 2ggr/vecka. Riktigt kul att vara tillbaka på isen igen. Duktiga tjejer.
När jag kom hem var middagen klar att servera ( tack underbara mamma & pappa!). Giss om tjejerna mina blev glada att se mig. Oh yes!
   Tyvärr kom pappa direkt från jobbet så han hade ingen spjälsäng med sig. Förhoppningsvis imorgon. Lite besviken blev jag allt, för jag hade sett fram emot att bädda sängen fin:) Fast å andra sidan hinner jag åka inom IKEA imorgon för att  handla något nytt påslakan . Vill gärna att hon får något eget också.




Gulligt påslakan med elfanter, från IKEA

Tänkte kombinera IKEA besöket med Välaköpcentrum. För er som inte vet, så är det ett stort shoppingcenter ca 10 min utanför Helsingborg, vägg i vägg med IKEA. Man kan lätt spendera en dag där. Avslutningsvis brukar jag ta en god fika på Robert´s Coffee, yummi!

Nu kallar sängen! Natti natti...sweet dreams!

♥♥♥

Hämtning!

 

Hämtningen vid dagis idag gick ovanligt snabbt och smidigt. Annars brukar Zoé dra ut på det. Som jag skrev tidigare, gillar Zoé verkligen att vara på dagis och leka med alla sina kompisar. Men hon blir alltid överlycklig att se mig när jag kommer. Förmodar att hon är trött nu. Ska snart förbereda lite mellanmål. Yoghurt, macka med kalkonkött på och ett stort glas mjölk. Mumsigt tycker Zoé. Själv håller jag mig till kaffe och en macka med ost.
Tänkte tända lite ljus. Mysfaktor= 10 av 10 möjliga!
Sen blir det garanterat lek om inte tv:n kommer igång. Vill helst dra ut på det så länge som möjligt. Nu när vi varit hemma sjuka har det blivit lite väl mycket tv tittande. Gäller verkligen att sysselksätta min prinsessa, annars är risken stor att hon somnar. Sover ju inte middag på dagis längre. Det finns både för-och nackdelar med det. Ni som har barn i samma ålder som mig förstår nog vad jag menar!

Tjingeling!

♥♥♥




 


Byte av säng


Finfina sängen som min farfar tillverkat!


Idag har Morfar (min pappa) lovat att komma med en lite större spjälsängen åt Estelle.  Fram till idag har hon sovit i en väldigt söt egentilverkad (inte jag) spjälsäng som min farfar tillverkade på 1940-talet. Låt mig då säga att alla hans barn (mina farbröder/faster) samt deras kusiner,  hans barnbarn (alla 11 barnbarn ,inklusive mig) och alla barnbarnsbarn (Zoé´s kusiner samt sysslingar) har sovit i den. Jo, madrassen har blivit utbytt ett antal gånger (givetvis). Men det är med sorg i mitt hjärta att jag nu måste byta ut denna underbara säng, då det inte går att sänka ner själva liggskivan och Estelle har tendenser att resa med hjälp av sängkanten. Det är ju för min lilla prinsessas säkerhet. Så in med den nya och ut med den gamla. Nu är näste man på tur för sängen. Har en kusin som väntar liten om bara någon vecka.. spännande!
Det kommer att bli jätte bra med den andra (den har förvarats i M&P garage sen Zoé var stor nog för en växasäng.)  spjälsängen. Mer plats åt Estelle, som rör sig mycket i sömnen. Har fint påslakanset och spjälskydd som väntar på att få komma fram:) Bilder kommer senare, då sängen är på plats.

Välkommen tisdag!

Då var det dags för dagis igen, efter en veckas uppehåll. Inte frivilligt dock. Zoé tycker om att gå på dagis, så allt gick som en dans här på morgonen....även tandborstningen! (bra! för vi har det första riktiga tandläkarbesöket på torsdag!).
Alla barnen på dagis blev så galda över att se henne, speciellt hennes bästa tjejkompis...det blev stora kramkalaset, så gulligt!
Hemma här igen. Estelle sover en stund nu, så jag passar på att blogga/läsa mail/städa undan (inget fel på simultanförmågan, som vanligt!)
Meningen var att vi skulle börja på babysången idag (gick på det när Zoé var liten också) men eftersom jag har blivit förkyld IGEN! (satt sig på stämbanden) och Estelle är fortfarande hostig och snuvig. De andra mammorna skulle nog inte uppskatta om vi dök upp.  Ringde faktiskt min (mellan) syster för att rådfråga. Hon är ju som sagt lite äldre och lite (men bara lite...) klokare. Hon sa " stanna hemma! inte snällt att smitta ner andra". Följer hennes råd och hon har ju väldigt rätt. Smitt ner andra bara för att jag är trött på att vara hemma och så väldigt gärna vill gå dit. Vi får helt enkelt se till att bli friska och gå dit om en vecka igen.

Kommer med lite fler uppdateringar om en stund igen, jag ska bara..... (Alfons Åberg) fixa lite saker först!

Tjingeling!

♥♥♥




Alla Hjärtans Dag Tips.



Går ofta in på DanSukker för att få inspiration till bakning och ramlade över deras Alla hjärtans dag sida.
Så nice så! Enjoy!


En trädgårdsmästare


  



....gästade hos oss här på morgonen...nej, men vänta nu lite här. Vi bor ju i lägenhet. Behövs det då? Svar Nej! När jag var nere i källaren nu på morgonen för att hämta upp tvätten hittade Zoé sin "rullebör" (även det ett skånskt ord!) eller skottkärra om ni så vill.  Hon har kört rundor, lagt en massa saker i den. Hade hon orkat lyfta Estelle, så hade hon garanterat fått sig en åktur också!


Jag har en liten mammegris i min famn som absolut inte vill vara utan sin mamma eller "bappe"

Estelle är inte i fomr idag, och när jag skriver det, så menar jag att hon är väldigt kinkig! Hostat hela natten.  Kan tänka mig att hon har ont i halsen efter allt hostande. Vill bara sitta i min famn....mysigt tycker jag. Men det blir svårt att skriva med en hand. Så därför ska jag sluta nu och bara mysa med mina tjejer.

Tjingeling!

♥♥♥

Uppe med tuppen!


God middag! Här i detta huset har det varit full rulle sen tuppen kom och knacakde på vår dörr! Härligt att bli väckt tidigt, speciellt om man sover som bäst just då och nattsömn= 2-3 timmar:) . Smällar man får ta som småbarnsförälder. Bara 4 år till, sen sover nog tjejerna lite bättre. Man får tänka positivt!

Ja, nu var vi inne i februari. Älskar denna månaden, just för att den är så kort. Vilket innebär i sig att våren kommer närmare med stora steg. Våren betyder ljusare och längre dagar. Blommor & fågelkvitter. Blir glad bara jag tänker på det.
Idag är det stor sol ute fast kallt! (brrrrr som Zoé brukar säga och skakar hela kroppen, det är en syn det!)

Ojojoj, måste styra upp här hemma i vardagsrummet nu. Fröken Zoé passar på när jag sitter vid datorn. Har tagit ut sitt rum i soffan. Vem tror ni kommer att städa upp ?


"Kom och lek med mig mamma"!

Nu ska jag busa med Zoé. Sen ska här lagas lunch. Kurrar lite i magen.

Tjingeling!

♥♥♥


RSS 2.0